Кои са най-добрите съвети против стареене? Как да се отървете от бръчките? Как мога да предотвратя стареенето на кожата си?


Анти-стареене или бръчки, отговорите са същите. Бръчките са естествена част от остаряването и няма причина да се страхувате да ги старите. Но ако искате да забавите признаците на стареене на лицето си, има естествени начини да го направите.

Носете слънцезащитен крем
Повечето хора знаят, че носенето на слънцезащитен крем със слънцезащитен фактор (SPF) над 30 може да помогне за предотвратяване на рак на кожата. Проучване от 2013 г. в Annals of Internal Medicine установи, че слънцезащитният крем също помага да се забавят признаците на стареене.

Ограничете приема на захар
Захарта в тялото ви води до процес, наречен гликиране, а усъвършенстваните продукти за гликиране (наречени AGEs) не са полезни за кожата ви. Възрастните хора разграждат колагена в тялото си и с течение на времето могат да ви накарат да изглеждате по-възрастни.

Изрежете пушенето
Пушенето е вредно за вашето здраве по много причини, но много хора не знаят, че може да остарее лицето ви преждевременно. Дори да сте около пушек втора ръка може да повиши риска от много ракови заболявания и други заболявания, а също така може да навреди и на кожата ви.

Използвайте кокосово масло
Кокосовото масло е естествен емолиент. Това означава, че когато го приложите върху кожата си, той запълва празнините в епидермиса ви и прави кожата ви да се чувства гладка.

Увеличете своя бета каротин
Провежда се медицински дебат за това как и защо бета каротините блокират слънчевата ултравиолетова светлина да не навреди на кожата и очите ви. Само 30 милиграма дневно бета каротин, приеман през устата, може да предотврати и възстанови фотостареенето (иначе известно като бръчки).


Опитайте чай с листа от маточина
Проучване, което сравнява малка извадка от хора, пиещи чай от лимонов балсам, с друга група, пиеща плацебо от чай от ечемик, доведе изследователите да заключат, че екстрактът от листа от маточина прави кожата по-еластична и коригира увреждането на тъканите.

Превключете положението на съня си
Някои бръчки по лицето ви всъщност могат да бъдат причинени от положението, в което спите. Тя се нарича „компресия“ и се причинява от това, че лицето ви притиска към възглавницата по един и същи начин всяка вечер. Можете да предотвратите или забавите компресионните бръчки, като спите на гърба си.

Измивайте редовно лицето си
Взимането на допълнителни три до пет минути за измиване на лицето през нощта никога не е загуба на вашето време. Избягвайте енергично да търкате лицето си. Използвайте кърпа на водна основа, за да почистите лицето си, преди да заспите, и завършете измиването си с малко студена вода, напръскана по кожата ви.

Избягвайте ултравиолетовата светлина
Ултравиолетовата светлина е основната причина за повечето бръчки по лицето, шията, ръцете и ръцете ви. Когато е възможно, носете по-дълги панталони и ризи с дълги ръкави, когато приключите на открито. Все още ще поглъщате малко слънце, но няма да допринасяте за бръчките по кожата си.

Повишете антиоксидантите си
Кожата е изложена на по-окислителен стрес от всеки друг орган в тялото ви. Това означава, че кожата ви може да се повреди, просто като преминете през ежедневието си. Антиоксидантите помагат в борбата с вредите, които оксидативният стрес нанася на вашите клетки.

Можете да прочетете повече тук!